Onze vereniging organiseert wedstrijden voor jong en oud en op alle niveau's.

Bixiewedstrijden

Kinderen van 6 t/m 13 jaar kunnen deelnemen aan bixiewedstrijden. Deze worden op Texel vier keer per jaar georganiseerd. Tijdens bixiewedstrijden wordt er een dressuurproefje gereden, gesprongen en een spelletje gedaan. Je hebt een bixie-stempelkaart nodig om mee te kunnen doen. Die kun je aanvragen via www.knhs.nl

BB-wedstrijden

Tijdens diverse wedstrijden kun je aan BB rubrieken meedoen. Hiervoor heb je geen startpas nodig. In de wedstrijdkalender kun je zien tijdens welke wedstrijden BB gereden kan worden. Tijdens het BB springen spring je 20 cm lager dan de officiele hoogte.

KNHS-wedstrijden

Om aan KNHS wedstrijden mee te kunnen doen heb je een startpas nodig en een geldig paardenpaspoort waar de inentingen in staan. Als je een pony hebt, moet deze gemeten zijn zodat bepaald kan worden tot welke categorie je hoort.

  • Categorie A is tot 1.17m
  • Categorie B is 1.17 tot 1.27m
  • Categorie C is 1.27 tot 1.37m
  • Categorie D is 1.37 tot 1.48m
  • Categorie E is 1.48 tot 1.56,9m.

Dressuur

In de dressuur begin je in de klasse B (beginners). De proeven zijn te vinden in het dressuurproevenboekje (nieuwe editie 2016, ook via een app), hierin staat ook welke proef je in welke maand moet rijden of welke proef de betreffende vereniging uitschrijft. Je moet altijd zelf zorgen dat iemand je proef voorleest. Zorg dat je je proef zelf ook goed doorneemt van te voren, dan kom je niet voor verrassingen te staan. Bereid je goed voor voor de wedstrijd. De jury beoordeelt de proef en geeft voor alle onderdelen cijfers, die genoteerd worden op de coupon. Wanneer het totaal aantal punten 180 is heb je 1 winstpunt; bij 195 pnt. heb je 2 winstpunten, bij 210 pnt verdien je er 3. Scoor je lager dan verwacht (onder de 150) dan kun je een verliespunt oplopen vanaf de L1. Voor alle klassen geldt dat men met 10 winstpunten vrijwillig mag promoveren naar de volgende klasse en dat men met 30 winstpunten verplicht is te promoveren naar de volgende klasse. Na 10 winstpunten mag je dus promoveren naar de klasse L1 (licht), daarna naar de L2, naar de M1 (midden), naar de M2 en dan naar de Z (zwaar).

Springen

Om te mogen starten in het springen moet je eerst 1 winstpunt in de dressuur hebben behaald. De hoogte die je moet springen is afhankelijk van de categorie van je pony:

A: 50 cm, B: 60 cm, C: 70 cm, D: 80 cm, E: 90 cm. Paarden beginnen in de klasse B op de hoogte van 1 meter. Per 1 april 2012 is de beoordeling van het B-springen veranderd. In de B wordt beoordeeld op stijl en de strafpunten worden daarvan afgetrokken.

Na 10 winstpunten in de klasse B mag je promoveren naar de klasse L, deze is 10 cm hoger dan de B. Ook voor L naar M heb je 10 winstpunten nodig.

Samengestelde wedstrijd: SGW

Een samengestelde wedstrijd (SGW) is een wedstrijd die bestaat uit dressuur, springen en cross-country. Om deze te mogen rijden heb je minimaal 1 winstpunt in het springen nodig. 

Wedstrijdtenue

Het tenue voor de wedstrijden is vanaf 1 januari 2012 vrijgegeven volgens de regels van de KNHS. Wat deze regels zijn kun je nalezen in de reglementen van de KNHS die op de website van de KNHS te vinden zijn. Er wordt van je verwacht dat je op de wedstrijden met een goed verzorgd zadel en hoofdstel rijdt en met een goed gepoetst en ingevlochten pony of paard.

Wedstrijdreglementen

De wedstrijdsport brengt veel regeltjes met zich mee. Teveel om hier op te sommen.

Daarom verwijzen we naar de website van de KNHS.

Facebook

madura.jpg
texelsun.jpg
daptexel.jpg
westend.jpg
joskager.jpg
wezen.jpg
texelsontwerp.jpg
beatrix20hotellogo.jpg
vti.jpg
siebeling.jpg
Hippostar.jpg
slufter.jpg
eelman.jpg
vanbeek.jpg
nbc.jpg
zeerust logo.jpg
nutri.jpg
apotheek.jpg
cvi.jpg
vredelust.jpg
vd werve.jpg
paal9.jpg
Koenis.jpg
expert.jpg
oele.jpg
visspecialist.jpg
woutershok.jpg
turf.jpg
otto.jpg
Rabo_3.0.jpg
ab-texel.jpg
Paracentrum.jpg
Texelwool.jpg
ab.jpg
TX10.jpg
Havens.jpg
zelfpluktuin.jpg
asc.jpg
pelikaan.jpg
westerlaken.jpg
vincent.jpg
eldorado.jpg
atts.jpg
schoenmaker.jpg
goenga.jpg
kievit.jpg
ep.jpg
rentenaa.jpg
biersteker.jpg
hoteldb.jpg
tbo.jpg
dennenoord.jpg
rival.jpg
kartingdenburgsponsorlogo.jpg
heerwaarden.jpg
teso.jpg
dbb.jpg
noordkroon.jpg
demuy.jpg
macrovet.jpg
omnyacc.jpg