Accommodatie

Manege Akenburg is de thuisbasis van onze vereniging.

De manege is eigendom van de Paardensportvereniging Texel en voldoet aan het predikaat 'Veilige Manege'.

De manege heeft veel faciliteiten: een binnenrijhal van 70 x 20 meter,deze in voor zien van een prachtige Agterbergbodem.  

Buitenbak van 100 x 20 meter, een wedstrijd- en oefenveld en een crossbaan met waterbak.

De manege wordt gebruikt voor lessen, wedstrijden, clinics, evenementen en vrij rijden. Om vrij te kunnen rijden of om privélessen te mogen geven in de manege, is een abonnement verplicht, meer informatie hierover kunt u vinden onder het kopje Tarieven.

Het reglement en de rijbaanregels van Manege Akenburg ontvangt u jaarlijks bij het afnemen van een abonnement. Lees beide bestanden goed door!

Mededelingen

Voorrang Mennen in 2024:

Maandag t/m vrijdag van 11.00 u tot 13.00 uur voorrang menners en op zaterdag van 14.00-16.00 uur.

Voorrang springen in 2024:

Zaterdagmiddag van 16.00-18.00. Het springen dient in de halve bak, voorste deel van de bak te gebeuren, i.v.m. gebruik springmateriaal uit de voorste 2 rekken

Mestruimen

Dit is verplicht in de binnenbak, zo houden we onze prachtige Agterbergbodem in perfecte staat.

Longeren

Let op: het bestuur heeft besloten dat het verbod op longeren in de binnenbak blijft bestaan, om de bodem van de binnenbak in goede staat te houden.  Indien u toch longeert in de binnenbak, loopt u het risico uw abonnement in te moeten leveren. Het meelopen aan een touwtje om een paard / pony te laten wennen is toegestaan, maar alleen aan een halstertouw en niet aan een longeerlijn.

In de buitenbak mag in het achterste gedeelte gelongeerd worden.