Texelweekend

 

 

De datum voor 2024 is 19/20/21  April

Texelweeekend is een gewilde wedstrijd en zit snel vol.

De inschrijving gaat  27 Januari om 13:00 uur van start, de boxen gaan op volgorde van e-mail, aan: marloesvandervis@planet.nl

Het Texelweekend is een wedstrijd die veel vaste gasten naar het eiland trekt, zowel deelnemers als juryleden. Het hippische weekend staat bekend om de gezelligheid en is voor combinaties van de vaste wal tegelijkertijd een weekendje weg. Nabij Den Burg is er voldoende mogelijkheid om een fijne bos- of strandrit te maken. Veel deelnemers verlengen hun verblijf dan ook met een dag of twee om van de Texelse natuur te genieten.

De wedstrijd start op vrijdagochtend en eindigt op zondagmiddag. Gedurende het weekend kunnen dressuurcombinaties starten in de klassen B t/m Grand Prix. 

Ook kunnen Z+ combinaties een kür op muziek rijden. Er kan gesprongen worden van B t/m ZZ niveau. Voor het volledige vraagprogramma en specifieke informatie wat betreft de starts, verwijzen we naar mijnknhs  (onder Den Burg) waar je je kunt inschrijven voor de wedstrijd. Inschrijven is alleen mogelijk via Mijn KNHS.

Heb je vragen over het springen, springcommissie@hotmail.nl

Stalling en overnachten 
Om alle paarden een fijn onderkomen te bieden is het mogelijk uw paard te stallen bij particulieren (dit dien je zelf te regelen) of in de speciaal daarvoor opgebouwde boxen nabij het wedstrijdterrein. De boxen zijn voor een weekend te huur voor €150,-  Bij de boxhuur wordt stro en kuil geleverd. Een wateremmer dient men zelf mee te nemen.  Actuele informatie en het boeken van een stal kun je vinden op mijn knhs,  zodra het Vraagprogramma gereed is

Ook de ruiters moeten natuurlijk aan hun nachtrust toekomen. Er zijn diverse mogelijkheden om op het eiland te overnachten, maar je kunt ook kamperen naast het wedstrijdterrein. Er zijn douches, toiletten en stroom op het kampeerterrein aanwezig. Voor inlichtingen en boekingen kun je contact opnemen met Dirk Roeper.

Contactpersoon, voor dit evenement, is in handen van Marloes van der Vis 

 

Texelweekend
Texelweekend 2 dagen springen
Texelweekend  prijsuitreiking op het terras van Manegege Akenbur Paardensport vereniging Texel